7 trasaturi ale unui om de succes

1006375_728912767133804_1811464831_n1. Este curios din fire si cauta mereu sa cunoasca oameni si domenii noi. Cele mai mari descoperiri au fost facute de oameni curiosi sa vada pana unde pot ajunge cu o idee, folosindu-si intuitia la fiecare pas.

2. Este rezistent la stres dar ia masuri pentru a-l reduce si a-si balansa stilul de viata. Desi este adevarat ca un puls ridicat si o stare de alerta ii poate da energia si adrenalina necesara sa lucreze la afacerea sa pana tarziu in noapte, stresul este una din cauzele principale ale afectiunilor cardio-vasculare si trebuie combatut cu perioade de odihna (mentala si fizica) si prin sport regulat.

3. Ia decizii si se tine de ele. Uneori nu exista prea mult timp pentru a lua o decizie, iar acesti oameni au abilitatea de a intelege rapid problema, pot formula un raspuns care tine cont de toate aspectele ei si inteleg implicatiile pe care decizia le va avea (efectul domino). Odata luata o decizie, nu se razgandesc, ci construiesc mai departe, adaptandu-se constant la realitate.

4. Pun intrebari pentru ca nu le pasa daca sunt judecati. Ei stiu ce stiu si vor sa afle ce stii tu. Astfel castiga noi cunostiinte si isi imbogatesc perspectiva, fiind astfel mai abili atat in leadership cat si in management.

5. Isi investesc timpul si banii in idei care pot crea valoare. Acestor oameni nu le e frica sa riste pentru o cauza buna, fie ca e o noua afacere, sau motivarea echipei pentru a continua proiectul. Isi asuma riscuri calculate si fac gesturi altruiste fata de oameni, din convingere ca toate sacrificiile lor vor fi rasplatite. De ce am combinat aceste doua trasaturi? Pentru ca o afacere buna raspunde atat nevoilor din piata cat si nevoii de a face profit, deci creaza valoare clientilor, in aceeasi masura in care un gest altruist ajuta o persoana care la randul ei va fi recunoascatoare si se va revansa cand va fi momentul. Zig Ziglar spunea ca „poti avea tot ce iti doresti daca daca ii ajuti pe ceilalti sa obtina tot ce isi doresc”.

6. Isi gestioneaza timpul. Oamenii de succes sunt oameni ocupati si sunt perfect constienti ca nu exista decat 24 de ore intr-o zi. Astfel ei isi structureaza ziua in asa fel incat sa nu lucreze in continuu dar sa fie cat mai productivi. Ei nu promit lucurui pe care mai apoi sa le amane pentru ca stiu exact cat timp au si cand vor putea sa se ocupe de chestiunea respectiva. Sunt exigenti cu programul lor si al celorlalti, asta insemnand ca lucreaza cu spor in timpul programat pentru munca si se relaxeaza obligatoriu in timpul programat pentru odihna sau socializare. Einstein: „Desi muncesc din greu, imi fac mereu timp sa ma plimb pe afara si sa ascul ce se intampla in capul meu.”

7. Pun pret pe exerienta si nu pe rezultat. In acest sens oamenii de succes nu sunt materialisti, desi fac afaceri si implicit profit. Ei inteleg ca banii sunt un mijloc pentru a ajunge la o experienta sau pentru a crea o noi oportunitati pentru ei sau pentru ceilalti.

Ei stiu ca o experienta, o discutie, o calatorie, o carte, sau un proiect nou ii imbogateste intelectual, emotional, spiritual sau profesional.

Lasă un comentariu