Leaders Reunited Romania

logoYLeaders Reunited este locul în care vei afla poveștile unor oameni de succes, oameni de valoare, lideri care influențează și schimbă în bine destinele a zeci, sute, poate chiar mii de oameni. Există probabil pentru tine câteva modele, personalități pe care le admiri și poate te întrebi care este rețeta succesului lor. http://www.leadersreunited.com

NOUTĂTI DE LA LEADERS REUNITED

Leadershipul se învață în familie

Se spune că leadershipul este o artă, iar „uneltele” pe care le are la îndemână artistul sunt nimic mai mult decât adevăruri despre oameni. În societatea zilelor noastre, îi urmăm pe cei capabili să ne inspire pentru a duce povestea noastră mai sus, mai departe. Avem nevoie de simboluri spre care să privim atunci când avem nevoie de o recalibrare, iar liderii reprezintă astfel de persoane.

de Bogdan Rusu, MBA – Managing Partner Antreprenori Anonimi

În viața mea, există mulți oameni pe care îi consider adevărate surse de inspirație – de la scriitori, muzicieni, regizori și până la oameni de afaceri. Însă, dacă ar fi să vorbesc despre o singură persoană care să reflecte cât mai multe din calitățile pe care le atribuim în mod obișnuit unui lider, acea persoană este tatăl meu.

Pentru unii poate părea un clișeu să vorbesc despre tata, însă îmi argumentez alegerea printr-o paralelă între calitățile unui lider și atributele unui părinte.

LIDERUL ARE ÎNCREDERE DEPLINĂ ÎN OAMENII LUI

A devenit mult mai clar ce anume reprezintă tatăl meu pentru mine la scurt timp după ce am devenit și eu tată, în urmă cu câțiva ani. Pe de-o parte, este miraculos cum vine pe lume o nouă persoană, care nu a mai existat până acum. De cealaltă parte, este o experiență care a reușit să îmi schimbe macazul de la „mine” la „noi”. Atunci am înțeles că așa a fost și tatăl meu pentru mine, mereu, și am putut să apreciez cu adevărat felul în care m-a susținut în absolut toate ideile năstrușnice pe care le-am avut de-a lungul anilor. Sfaturile lui nu au căutat niciodată să mă descurajeze sau să îmi dea senzația că el nu m-ar considera capabil să duc planul meu pană la final, chiar și atunci când nu era prea sigur că înțelege exact ceea ce vreau să fac.

Acest vot de încredere mi-a dat curaj să încep proiecte, de la cele mai nesemnificative, până la cele de astăzi, și să persist în fața greutăților asociate unor îndeletniciri antreprenoriale, cu suișuri și coborâșuri, cu bune și cu rele.

LIDERUL ÎȘI MOTIVEAZĂ OAMENII PENTRU CA EI SĂ-ȘI ATINGĂ POTENȚIALUL

Trebuie să știți că tatăl meu nu este și nu a fost niciodată un om de afaceri. Cu toate acestea, în profesia sa de medic, a dovedit multe din caracteristicile unui antreprenor de succes, având, de fapt, o dedicare uriașă pentru oameni. Oameni care, la rândul lor, au răspuns cu apreciere și l-au recomandat mai departe.

Motivația pe care am primit-o de la el a constat în felul în care mi-a putut demonstra că, atunci când lucrezi în beneficiul oamenilor, dându-le ceea ce au nevoie, la momentul potrivit, vei construi de fapt relații durabile. Acesta este secretul lui, atât în viață, cât și în profesie.

Până la urmă, cu toții avem nevoie de motivație pentru orice vrem să facem, dar diferența dintre o reclamă care ne promite „fericirea absolută” într-o cutie de suc și un lider este că cel din urmă rămâne acolo și pe parcurs, pentru a ne ghida și a ne face să ne ajustăm la obiectivul propus, cu vederea sa de ansamblu, dar mai ales cu felul intim în care ne cunoaște pe fiecare.

La fel e și cu tatăl meu. Dacă eu am succes, poate și el spune că a avut succes, așa că. fiind conștient de acest fapt, cu o căldură inepuizabilă îmi stă alături la fiecare pas și oricând am nevoie de direcție.

LIDERUL CÂNTĂREȘTE O SITUAȚIE ȘI IA DECIZIA POTRIVITĂ PENTRU OAMENII LUI

De multe ori, suntem confruntați cu decizii grele, care nu vin fără sacrificii și compromisuri. Probabil că cea mai importantă trăsătură a unui lider este felul în care își sacrifică propriul interes pentru bunăstarea celor care îl urmează sau pentru a îndeplini obiectivul comun.

Am identificat această lipsă de mândrie și la tatăl meu, în momente în care familia noastră se confrunta cu greutăți – pe care nu le puteam depăși decât uniți fiind și sacrificând planuri anterioare.

Adaptabilitatea tatălui meu a fost mereu impresionantă, fie că a trebuit să facem ajustări din punct de vedere geografic sau că a trebuit să ne aliniem cu noi contexte socio-economice. Situații de acest gen m-au făcut să înțeleg că responsabilitatea unui lider nu stă în puterea sa, ci în înțelepciunea de care dă dovadă atunci când împrejurările ne provoacă.

LIDERUL REPREZINTĂ UN REPER ATÂT PENTRU OAMENII LUI, CÂT ȘI PENTRU CEI DIN EXTERIOR

Toate culturile și civilizațiile au avut și au simboluri – esența unei idei, a unei trăiri care este atât de simplificată, încât poate fi comunicată și înțeleasă cu ușurință de orice audiență. Liderii din rândul oamenilor sunt simboluri care unesc familii, echipe, companii și chiar națiuni întregi.

Mă refer la acea unitate care creează identitatea, identitate care, la rândul ei, exprimă un sentiment de confort și de liniște în mințile și inimile celor care se regăsesc în ea.

Cu o asemenea responsabilitate pe umeri, un tată trebuie să fie foarte atent la comportamentul său, conștient fiind că acțiunile sale au consecințe pentru întreaga familie. În ceea ce mă privește, statornicia, abilitatea sa de a rămâne un pilon de sprijin și de referință pentru ceilalți, a însemnat că, indiferent de inițiativele mele, am fost mereu convins că mă pot baza pe susținerea si pe îndrumarea tatălui meu.

Se spune că leadershipul este o artă, iar „uneltele” pe care le are la îndemână artistul sunt nimic mai mult decât adevăruri despre oameni.

Nu sunt de acord că trebuie să facem o distincție între „lideri” și „cei care îi urmează”. Termenii sunt relativi, deci trebuie să stea în strânsă relație cu situația la care ne referim. În plan profesional avem exemplul liniei de raportare, iar în cel personal, avem exemplul generațiilor.

Tatăl meu este și a fost mereu un om pe care l-am urmat, iar fiul meu se uită în fiecare zi la mine și așteaptă de la mine să îl ghidez, pentru ca și el să poată deveni un lider pentru ai săi.

#impreunareusim

%d blogeri au apreciat: