Cum sa te motivezi singur pentru a rezista in Afaceri

gurbaksh_chahal copy

Daca nu stii sa te auto-motivezi ca antreprenor, probabil ca nu vei ajunge foarte departe in afaceri, si nici in viata personala.

Atunci cand pornesti un business, si o buna perioada de timp dupa acest moment, nivelul stresului tau va creste semnificativ si daca nu esti suficient de determinat vei avea mari dificultati in a face fata presiunii.

Ai in fata multe nopti nedormite si zile pline de probleme care necesita atentia ta si numai a ta, in calitate de fondator.

Trebuie sa gasesti metode de a functiona in fiecare zi, la capacitate maxima!

Abilitatea de a ramane entuziasmat si determinat nu este insa un talent inascut, desi unii oameni sunt mai pregatiti (genetic) sa reziste provocarilor imense ale unui rol ca cel de antreprenor.

Asta este o veste buna, pentru ca inseamna ca fiecare dintre noi suntem capabili sa ne educam in acest sens, atat apeland la cursuri de specialitate cat si singuri.

Japonezii vorbesc despre „ikigai” (motivul pentru care te ridici din pat in fiecare dimineata). Daca acel „ikigai” este afacerea ta, esti pe drumul cel bun! Inseamna ca esti dedicat si faci tot ce iti sta in putere ca sa iti mearga business-ul.

Este foarte important sa stii care sunt motivele pentru care ai pornit pe acest drum, care sunt asteptarile tale, atat de la afacere cat si de la viata si sa poti sa iti structurezi cele 24 de ore din zi in asa fel incat sa poti sa te bucuri de tot ce ai realizat.

In aceeasi masura, este foarte important sa scapi de orice urma de timiditate. Asta te tine pe loc insa si arata celorlalti ca nu esti convins de ceea ce faci. Invata sa-ti ti capul sus si sa privesti oamenii in ochi, fara nici o urma de aroganta insa cu multa incredere in tine. Daca esti capabil sa iti ti privirea sus chiar si atunci cand discuti cu cineva care te critica sau cu un mentor care te sfatuieste, si inmagazinezi informatia, acceptand ca nu esti singur pe lume, atunci dai dovada ca esti o persoana autentica.

Deschide o afacere de care esti mandru! Ceva care ti se potriveste cu adevarat si nu o face doar pentru bani, pentru ca toata lumea va vedea ca esti fals.Un lucru este cert: Mereu vor exista suisuri si coborasuri in tot ceea ce facem! Frumusetea apare atunci cand vezi ca ai construit ceva solid care rezista in vremurile grele si nu isi pierde capul in cele bune.

Este foarte important sa intelegi de unde vine motivatia ta personala, iar daca lucrezi intr-o echipa, sa intelegi ce anume ii motiveaza si pe ceilalti. Astfel toata lumea implicata in business-ul tau va depune toate eforturile necesare, deoarece lucrati impreuna pentru a va indeplini obiectivele.

Cu cat stii mai multe despre afacerea ta, cu atat vei fi mai convins daca esti sau nu pe drumul cel bun, iar daca realizezi ca te-ai indepartat de telul tau… intoarce-te cativa pasi si schimba unele elmente.

Nu renunta doar pentru ca ai intalnit un zid, ci incearca una din metodele de a merge mai departe: Ocoleste-l; Sari peste sau Treci prin el!

Lasă un comentariu